Túrós csusza olasz módra

Reading time: < 1 minute

2017 Szilvesztere előtt egy nappal úgy volt, hogy fogadok egy couchsurfer lányt Boszniából, de végül ő úgy döntött, hogy inkább hostelben alszik, így aztán igent mondtam egy last minute kérésre egy olasz fiúnak, aki szállást keresett aznap estére. Amikor írt nekem, már úton volt Milánóból telekocsival…

Egy csupaszív, bohókás fiút ismertem meg benne. Sokat beszélgettünk és nevettünk. Másnap próbáltunk a bosnyák lánnyal és más külföldiekkel együtt szilveszterezni – bár ez annyira nem volt jó ötlet, mert miután elhagytuk a hostelt, ahol laktak, folyton szétszakadt a csapat. A kissé félresikerült Szilveszter éjjel után pedig annyira elaludtam a hátam, hogy majdnem sírtam, annyira fájt. Szerencsére az olasz barátom megmentette az életemet egy kis Shiatsu-masszázzsal.

A pár nap alatt, amíg nálam volt, többször főztünk, és még sütit is sütöttünk együtt. Ő már előre bevásárolt ezt-azt, főleg olaszos dolgokat. Mit is főzhettünk volna mást, mint tésztát. 🙂 Felajánlottam neki, hogy elkészítem a Hungarian pasta-t a tehén gyümölcseivel, azaz túrós csuszát. Ám ő szerényen megmaradt az olivaolajos-parmezános-olivabogyós tésztánál. Én viszont kipróbáltam valami újat. 🙂 Ötvöztem a dolgokat. Mondhatni felturbóztam a tejfölös-szalonnás túrós csuszát olivaolajjal, parmezánnal, olivabogyóval, és meg kell mondjam ízlett, és jó szívvel ajánlom Neked is.

Liked it? Take a second to support Mesmes on Patreon!
Oszd meg a barátaiddal!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑